Dragon Media

En blogg om grafisk design, teknik och media


skrivet den 10 mar av Sleepy, klockan:20:58
Välkommen till min blogg.

Jag jobbar med grafisk design och har tidigare arbetat som bl a redaktör, redigerare och som assistent i en inspelningsstudio i Stockholm. Jag tänkte ge lite tips om ämnen som trycksaker, teknik och media. Det är alltid roligt att skriva av sig också; det har alltid varit så för mig – jag har haft ett nästan dagligt behov av att skriva. På mitt nuvarande jobb blir det mindre av att skriva, men jag klagar inte.

Precis som så många andra i dag så är jag mobil och arbetar både på kontoret, på resande fot och hemma. Ibland även hos kunder eller ute på stan – på något café, bibliotek eller vid en lekplats där mina barn leker. Nej, jag är inte som Johan Rehborgs karaktär i Solsidan som tar ”pappatimmar” och långlunch med barnen… Jag var föräldraledig 9 månader med min sexåring och snart är det dags för lilleman.

Det är skönt att vara fri och slippa fasta platser och tider. När jag jobbade på ett företag med affiliateannonsering hade vi inte ens flextid. Men det blir stressigt och snurrigt ibland nu. Vad är jobb? Vad är fritid? Ska jag kolla mailen på kvällen eller koppla av? Jobbar jag för mycket? Spelar det så stor roll?

Jag har försökt styra upp det hela mer, så att jag inte jobbar på fritiden, men det faller sig så naturligt att slå upp sin MacBook på bussen eller caféet. Att titta till allt när man nattat dottern. Att läsa mailen i iPhonen när jag väntar på tvätten. Jag har kommit fram till att man kan tillåta sig att ha glidande gränser mellan jobb och fritid, så länge man inte stressar, prioriterar rätt, kan säga nej, tar hand om sig själv och en rad andra saker. Att inte ha koll eller ligga efter är också ett problem...


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed