Dragon Media

Tankar från en inspelningsstudio i Stockholm


skrivet den 25 mar av Sleepy, klockan:18:45

Jag sitter i en inspelningsstudio i Stockholm och skriver. Man har inte riktigt så mycket tid att blogga som man skulle vilja. Jag hjälper en kompis med hans band - framför allt med grafisk design - och medan han pillar och donar har jag lite tid över.

Jag har ju skrivit lite om molntjänster innan och frågan var vilka molntjänster som finns för vanliga dödliga användare - konsumenter och småföretagare - i dag. Jag skrev om webbmail och då är inte steget långt till Google Apps, där du har webbmail, ordbehandling, kalkylprogram, presentationsprogram, chat, kalender och mycket mer i samma konto. Vanliga Gmailanvändare kan använda alla Googles tjänster med sitt Googlekonto, utan kostnad. Företagen kan koppla Google Apps till sin domän och det syns inte utåt att de använder Google. Här försvinner många av extratjänsterna men de kan man ha kvar i ett vanligt Googlekonto och det går (oftast) bra med Googles multiinloggning som låter en vara inloggad på t ex sitt gamla, vanliga Googlekonto och Google Apps-kontot. Det finns också Google Apps for Business som kostar en liten summa pengar. Google Apps som kopplas till en företagsdomän har nog bättre garanterat upptid och support, bl a, förutom mer lagringsplats. Håller du på med affiliateannonsering på din site finns ju Google Adsense också.

Det finns olika lösningar för hosted backup och de enklaste är ju just att ladda upp filer till tjänster som Google Apps eller Microsoft Live. Eller att använda en lösning som Dropbox, där du får en mapp i din dator som synkas.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed